Svet-Stranek.cz
chováme morčátka US Teddy a okrajově Skinny a Crestedy v černé barvě
CHS GREYS

prodej - kliknutím na fotku se Vám zobrazí další detaily:chováme morčátka US Teddy a okrajově Skinny a Crestedy v černé barvě

prodej - kliknutím na fotku se Vám zobrazí další detaily

Prosím ,přečtěte si tyto řádky, a pak se rozhodněte jestli si morčátko chcete pořídit či raději ne.
Jestliže jste se rozhodli pořídit sobě nebo svým dětem morčecího mazlíčka,přesvědčete se nejprve, že nikdo z rodiny netrpí alergií nejen na srst ale také na seno, to je totiž základní složka morčecí potravy.
Také si musíte uvědomit, že morčátko žije v průměru 5 - 8 let,takže jste připraveni se o něj tak dlouho starat a pečovat o něj?
Kupní cena je pouze nízká počáteční investice, musíte si uvědomit, že morče potřebuje odpovídající bydlení, krmení,podestýlku a někdy i nemalé častky za veterinární péči.
Také je potřeba vyřešit např dovolenou, morčátko sice vydrží samo doma během jednoho víkendu, ale více jak tři dny už byste neměli riskovat a je třeba zajistit mu během vaší nepřítomnosti náhradní péči.

A nyní- jaké morčátko si pořídit,od koho,kolik,samečka či samičku?

V první řadě je dobré si říct, že morče není pes,takže u něj neplatí čím menší tím lépe si na novou rodinu zvykne a přilne k ní. Morčátko se vždy řídí jediným ukazatelem a to je jídlo, takže tam kde dostane dobře najíst tam se mu líbí a je tam spokojené. Prostě morčecí láska prochází žaludkem úplně doslova.
Není tedy vždy nutné trvat na úplně malém miminku, naopak ,třeba pro malé děti bych doporučovala nějakého odrostlejšího juniora,ten už se tolik nebojí,ví, že lidská ruka nosí jídlo a má už i více trpělivosti, hlavně není tak choulostivý když ho dětské ručičky trošku více zmáčknou.

Pokud si chcete pořídit jen jedno morčátko ,pak dopručuji vždy samečka, lépe snáší samotu a málokdy se z něj stane nervozní protiva.I když i sameček uvítá společné bydlení s kamarádem. ,máte - li možnost ,pořiďte mu ho.

Pokud chcete samičku, měli byste si pořídit raději vždycky dvě . Samičky jsou společenštější a nejsou rády samy. Často jsou pak smutné a mrzuté.

Další rada, pokud si pořídíte samce a samici,nemůžete je mít společně ,jinak Vám samice každé dva až tři měsíce porodí mladé. Samec totiž samičku ihned po porodu znovu nakryje a vy budete mít doma brzo zvěřinec.

A je jedno jestli si koupíte morčátko u chovatele nebo ve zverimexu,ale vždy si uvědomte, že si kupujete živého tvora,ktarý cítí strach, bolest, hlad,a že je na Vás a Vaši péči odkázaný. Pokud nejste schopni se pro to malé zvířátko obětovat aspoň s tou malou péčí, kterou potřebuje, opravdu si pořízení zvířátka rozmyslete.

Není vloženo žádné zboží.